Skoči na glavno vsebino

V okviru Festivala inovativnih tehnologij smo tudi letos, v sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije, 15. aprila 2021 izvedli tekmovanji na področju računalništva. Zaradi epidemije koronavirusa so letos učenci prvič tekmovali na daljavo in si tako pridobili novo izkušnjo.

Za učence nižjega izobrazbenega standarda je potekalo 21. tekmovanje »Z računalniki skozi okna«. Letos so tekmovalci namesto v parih tekmovali individualno. Sodelovalo je 11 tekmovalcev iz 10 šol. Na tekmovalnih polah so bile pod QR kodami skrite naloge, ki so od učencev zahtevale, da brskajo po internetu, rišejo v računalniških programih in fotografirajo ter nato izoblikujejo dokument v poljubnem programu za urejanje besedil.

Zmagovalci so bili:

1.     Mesto Klemen Njivar OŠ Ljudevita Pivka Ptuj
2.     Mesto Jan Podgorelec OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice
3.     Mesto Urška Porenta Lainšček OŠ Jela Janežiča Škofja Loka

 

Za učence posebnega programa je potekalo 14. tekmovanje »Z miško v svet«. Sodelovalo je 10 tekmovalcev iz 9 šol. Učenci so tekmovali v znanju uporabe programa PowerPoint in pri tem dokazali, da znajo tudi urejati fotografije, brskati po spletu in uporabljati elektronsko pošto.

Zmagali so:

1.     Mesto David Bratič OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto
2.     Mesto Gašper Ljubi OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto
3.     Mesto Niki Majcen OŠ Ljudevita Pivka Ptuj

Našo šolo sta uspešno zastopali Urška Porenta Lainšček in Tina Okoren.

Zaključna prireditev z razglasitvijo tekmovalcev je potekala dan po tekmovanju in sicer 16. aprila 2021, prav tako na daljavo, preko Zooma. Učence so nagovorili ravnateljica OŠ Jela Janežiča – mag. Marjeta Šmid, mag. Janez Žakelj – župan občine Žiri in Jožef Školč – glavni tajnik ZOTKS. Prireditev je vodil Anton Mežan, ki je s svojimi čarovniškimi triki poskrbel za dobro zabavo.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in podpornikom tekmovanja.

Vsem udeležencem iskreno čestitamo!

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost