Skoči na glavno vsebino

Deseto državno tekmovanje iz znanja računalništva za posebni program je bilo izvedeno 9. februarja 2017. Organizatorici tekmovanja sta bili Osnovna šola Jela Janežiča  in Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Tekmovanja se je udeležilo 22 tekmovalcev iz 14 različnih šol. V kategoriji Urejanje fotografij in uporaba e-pošte (mlajši od 18 let)  je tekmovalo 11 učencev, prav tako 11 tekmovalcev pa se je spoprijelo z nalogami v kategoriji PowerPoint (starejši od 18 let).

V kategoriji Urejanje fotografij in uporaba e-pošte je zmagal Primož Markelj (OŠ Brinje Grosuplje), drugo mesto je zasedla Tajda Ralić (OŠ Antona Janše, Radovljica), tretje mesto pa je zasedla Lavra Šuštar (Center Janeza Levca, OE Dečkova).

V Kategoriji PowerPoint je zmagal Jakob Šircelj (Center Janeza Levca Ljubljana), drugo mesto je zasedel Mihael Šarkezi (OŠ Roje) in tretje mesto Aleksander Tubin (OŠ Helene Puhar, Kranj)

Učenci so po končanem tekmovanju odšli na kegljanje v športno dvorano Poden in na sprehod po Škofji Loki.

Po kosilu je sledila prireditev v telovadnici OŠ Jela Janežiča. Po krajših nagovorih župana občine Železniki mag. Antona Luznarja, glavnega tajnika ZOTKS Jožefa Školča in ravnateljice OŠ Jela Janežiča mag. Marjete Šmid je sledila podelitev priznanj tekmovalcem. Za popestritev je poskrbela dramska sekcija učencev OŠ Jela Janežiča pod vodstvom mentorice Irene Prašnikar, ki je uprizorila igro Zrcalce.

(Skupno 682 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost