Skoči na glavno vsebino

V preteklem tednu smo se učenci sedmega, osmih in devetih razredov v sodelovanju s prostovoljcema Društva prijateljev mladine Škofja Loka (DPM Škofja Loka) pogovarjali o zasvojenostih med mladimi. Gospa Nina in Marko sta nam pokazala vrsto slik in posnetkov v povezavi z različnimi oblikami odvisnosti (alkohol, druge opojne substance, odvisnost od računalnika …). Pripovedovali smo o naših izkušnjah. Na delavnici smo primerjali količino sladkorja v različnih brezalkoholnih pijačah, ki jih pijemo. Najbolj zanimivo pa je bilo, ko smo v eni izmed delavnici poskusili očala, skozi katera smo videli kakor vidi vinjena oseba.

Kaj smo ugotovili? Da je včasih težje pogledati človeka v oči kot skozi zaslon, čeprav pa imamo prav vsi raje stike s prijatelji in ljudmi okoli sebe v živo.

DPM Škofja Loka s predavanjem in delavnicami ozavešča mlade o različnih odvisnostih, jih seznanja s pastmi omame, nevarnostmi, povezanimi z uživanjem drog, in zdravstvenimi posledicami odvisnosti, med drugim tudi posledicami predolgega sedenja pred računalnikom in pretirano uporabo socialnih omrežij.

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost