Teden pisanja z roko

Teden pisanja z roko

Naša šola se je tudi v letošnjem šolskem letu pridružila projektu
Teden pisanja z roko, ki bo potekal od 23. do 27. januarja 2023.

Projekt, ki se odvija že osmič zapovrstjo, organizira Društvo Radi pišemo z roko.
Letošnja nosilna tema projekta je Mislim tiho, pišem počasi, s katero želimo v ospredje postaviti počasnost. Današnji način življenja namreč v ospredje postavlja hitrost in obilje, zato se od te odmikamo, vendar zadovoljstvo prinašata prav počasnost ter umirjenost. Prav tako se razlikuje kakovost del v času umirjenosti s tistimi, ki jih ustvarimo v času hitenja, naglici …

Naš cilj je torej spodbuditi ustvarjalnost in inovativnost, hkrati pa
opazovati svojo pisavo v različnih razpoloženjskih stanjih, kar potrjuje dejstvo,
da naš rokopis odraža naša notranja stanja.

TEKMA BIATLON – ŽENSKE – POKLJUKA

TEKMA BIATLON – ŽENSKE – POKLJUKA

Že pred novim letom smo od glavnih koordinatorjev programa Ekošola izvedeli, da je bila tudi naša šola izbrana za brezplačen ogled tekme v biatlonu za ženske na Pokljuki. Pod okriljem Zavarovalnice Triglav, ki je financirala vso organizacijo (prevoz, karte, malico in zabavo) smo na Pokljuko odpeljali 25 učencev. Že pred ogledom smo naredili navijaške transparente in pri tem zelo uživali. 

Pokljuka nas je pričakala vsa zasnežena in sončna. Pohiteli smo v šotor in se okrepčali s krofom in čajem, nekateri pa še z dodatno malico. Nato nas je pot vodila do tribun, kjer smo popevali s skupino BQL in plesali s plesno skupino Miha Krušiča ter vadili navijanje s komentatorjem na prizorišču. Začela se je tekma in razvili smo naše navijaške transparente. Za vsako našo tekmovalko se je preko ozvočenja razlegla Golica, mi pa smo visoko pomahali s transparenti. Ker smo na tribunah zasedli mesta čisto ob izteku proge, smo lahko videli, kako so tekmovalke močno utrujene pritekle v cilj in vse popadale na tla. Prišla je ura odhoda in ubrali smo pot do našega avtobusa. Kolona avtobusov je bila tako dolga, da smo našega komaj našli. Še dobro, da smo vedeli, kako izgleda. Nekoliko utrujeni, a veseli, smo se usedli na svoje sedeže in šoferju povedali, da smo pripravljeni za odhod domov. Dan smo zaključili z novimi, prijetnimi spomini.

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

februar 2023
PTSČPSN
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28      
« Jan   Mar »

Donatorji

(Skupno 169.243 obiskov, današnjih obiskov 117)
Dostopnost