Skoči na glavno vsebino

SKKola_za_ravnatelje

Projekt SKK Pogumno v svet

V letošnjem šolskem letu smo vključeni v Projekt SKKDvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti. Cilj projekta je, da učencem nudimo konstantno in kvalitetno vključevanje v okolje. Poleg aktivnosti znotraj šole želimo vzpostaviti povezovanje in sodelovanje v dejavnostih izven šolskega prostora, želimo aktivno sodelovati v okolju šole in kraja bivanja naših učencev.

Projekt se izvaja pod okriljem Šole za ravnatelje – ŠR, v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov in sredstev evropskega socialnega sklada ter sofinanciranjem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Projekt poteka kot mreža štirih osnovnih šol s prilagojenem programom:

•      OŠ Jela Janežiča Škofja Loka kot koordinatorska šola,

•      OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice,  

•      OŠ Antona Janše Radovljica,

•      Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje.

Več o projektu si lahko preberete tukaj.

V šoskem letu 2013/14 smo večji poudarek dali na kvantiteto dogodkov, skupnih dejavnosti z različnimi zunanjimi institucijami ter širjenju različnih vezi izven šole. Skozi leto se je izpostavila problematika predstav o učencih iz osnovnih šol s prilagojenim programom. Skozi skupne aktivnosti z zunanjimi deležniki se je ponudila možnost, da smo se vzajemno spoznavali in posledično spreminjali predstave o naših učencih. Na to temo je koordinatorica projekta Irena Prašnikar napisala strokovni članek z naslovom Pogumno v svet – Aktivna participacija učencev osnovnih šol s prilagojenim programom v življenju skupnosti.

 

Novice projekta SKK

ŽE IZPELJANE DEJAVNOSTI PROJEKTA

 

 

Dejavnosti v šolskem letu 2013/2014

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost