Jedilniki

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 10. 05. 2021 SIR EDAMEC, REZINA KUMARICE, RŽENI KRUH, SADNI ČAJ, SADJE GOVEDINA V ČEBULNI OMAKI, NJOKI, ZELJNATA SOLATA S ČIČERIKO
Torek, 11. 05. 2021 NUTELLA, BIO POLNOZRNATI KRUH Z LANOM, LIMONADA, SADJE SVINJSKA PEČENKA V NARAVNI OMAKI, PRAŽEN KROMPIR, ZELENA SOLATA Z JAJČKOM
Sreda, 12. 05. 2021 DROBNJAKOV NAMAZ, POBELI KRUH, KAKAV, SADJE RIŽOTA S PURANOM IN ZELENJAVO, RDEČA PESA
Četrtek, 13. 05. 2021 GOVEJA SALAMA, REZINA PAPRIKE, KORUZNA REZANA ŽEMLJA, PLANINSKI ČAJ Z LIMONO, SADJE PARIŠKI PIŠČANČJI ZREZEK, PIRE KROMPIR, RADIČ V SOLATI Z FIŽOLOM
Petek, 14. 05. 2021 MLEČNI ZDROB, KAKAV POSIP, SADJE ŠTAJERSKI ŠTRUKLJI, KOMPOT

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 17. 05. 2021 TUNE V OLJU, ČRNA REZANA ŽEMLJA, SADNI ČAJ, SADJE PEČENI PIŠČANJI BKK ZELJNE KRPICE, ZELENA SOLATA S KORUZO
Torek, 18. 05. 2021 KORUZNI KOSMIČI, DOMAČI JOGURT, SADJE MARELIČNI CMOKI, KOMPOT IZ SUHEGA SADJA
Sreda, 19. 05. 2021 BIO PIZZA S SIROM, MALINOV SIRUP, SADJE POLNOZRNATI POLŽKI Z MESNO OMAKO, PARADIŽNIKOVA SOLATA
Četrtek, 20. 05. 2021 OREHOV ŠTRUKELJ, KAKAV, SADJE RIČET Z PREKAJENIM MESOM, ROŽIČEVO PECIVO Z JABOLKI IN ČOKOLADNIM PRELIVOM, SLADOLED
Petek, 21. 05. 2021 PIŠČANČJA PAŠTETA, REZINA PARADIŽNIKA, OVSENI KRUH, ČAJ GOZDNI SADEŽI, SADJE OCVRTI FILE OSLIČA, KROMPIRJEVA SOLATA

ŠOLSKA PREHRANA

Pri organizaciji šolske prehrane upoštevamo Zakon o šolski prehrani (Ur.l. RS, št. 3/2013) in Pravila šolske prehrane v Osnovni šoli Jela Janežiča.

Šolska prehrana pomeni organizirano prehrano učencev v dneh, ko poteka pouk v skladu s šolskim koledarjem. Šola za vse učence obvezno organizira malico, učenci se v šoli lahko prijavijo tudi na kosilo. Cena prehrane za šolsko leto 2016/17: malica stane 0,80 EUR in kosilo 2,30 EUR. Plačilo je po položnici.

MALICA poteka v učilnicah od 9.20 do 9.40. Malico prineseta dežurna učenca, jo razdelita ter ob koncu odmora odneseta posodo v kuhinjo.

KOSILO: Učenci kosijo v prisotnosti strokovnega delavca v jedilnici Dijaškega doma. Ta je zadolžen tudi za spremstvo do jedilnice. Kosilo za PPVI traja od 12.30 do 13.15, za NIS pa od 13.00 do 13.45. Kosila za učence s težko in težjo motnjo ter za določene druge učence so pripeljana v šolo in razdeljena v razredu.

V skladu z odločbami Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih financ subvencioniranje šolske prehrane ureja pristojni center za socialno delo. Glede na Zakon za uravnoteženje javnih financ od 1.9.2012 dalje učencem splošna subvencija za malico ne pripada več avtomatično, temveč se subvencionira samo socialno najbolj ogroženim. Vse subvencioniranje šolske prehrane ureja center za socialno delo.

Prijavo na šolsko prehrano oddajo starši v mesecu juniju za prihodnje šolsko leto ali kadarkoli med šolskim letom. Prijava se vloži na obrazcu Prijava učenca na šolsko prehrano, ki ga dobite tudi v šoli, in se hrani do konca šolskega leta. Šolsko prehrano se lahko kadarkoli prekliče.

Dolžnosti učenca oziroma staršev, ki nastopijo z oddajo prijave:

– spoštovanje pravil šolske prehrane,

– plačevanje prispevkov,

– pravočasno odjavljanje obrokov,

– če se obroka pravočasno ne odjavi, starši kljub subvenciji plačajo polno ceno obroka

– sporočanje sprememb (v roku 30 dni).

ODJAVA MALICE IN KOSILA

Malico odjavljajo starši s telefonskim sporočilom v tajništvo. Malica in kosilo se lahko odjavita in sicer do 7:30 tekočega dne v PP na telefon 04 506 14 13 ali v tajništvo 04 506 14 11. Za en dan prej pa se prehrana odjavlja v tajništvu šole na telefon 04 506 14 11 do 13.00.

Učenci, ki so od pouka odsotni zaradi aktivnosti, ki potekajo v imenu šole, so odjavljeni s strani šole (npr. športna, kulturna in druga tekmovanja ter srečanja).

Če obrok ni pravočasno odjavljen, se plača polna cena obroka, to velja tudi v primeru subvencionirane šolske prehrane.  

Naročen obrok, ki ni bil prevzet, smiselno razdelimo med ostale učence.

ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ŠOLSKO PREHRANO

Šola med učenci in njihovimi starši v obliki ankete enkrat letno preverja zadovoljstvo s šolsko prehrano. V mesecu aprilu 2013 so učenci skupaj s starši reševali anketo o zadovoljstvu s šolsko prehrano. Rezultate ankete si lahko ogledate tukaj.

Še naprej se bomo trudili zagotavljati zdrave, polnovredne in kvalitetne obroke.

(Skupno 10.336 obiskov, današnjih obiskov 14)
Dostopnost