Jedilniki

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 19. 11. 2018 NAVIHANČEK Z VANILIJEVO KREMO, KAKAV, SADJE  PURANJI FILE V SMETANOVI OMAKI, KMEČKI RŽENI SVALJKI, MOTOVILEC IN RDEČI RADIČ Z JAJČKOM
Torek, 20. 11. 2018 BIO PIZZA S SIROM, POMARANČNI 100% SOK, SADJE  PEČENICA, DUŠENO KISLO ZELJE, PRAŽEN KROMPIR, POMARANČNI SOK 100% / VODA
Sreda, 21. 11. 2018 MLEČNI ZDROB, KAKAVOV POSIP, BEL KRUH, SADJE PIŠČANČJI PAPRIKAŠ, KVAŠENI ŽLIČNIKI, ENDIVIJA S KROMPIRJEM; Z OLJČNIM OLJEM
Četrtek, 22. 11. 2018 RIBJI NAMAZ, SOJIN KRUH, ČAJ GOZDNI SADEŽI, SADJE FIŽOLOVA JUHA, POPEČENE KRUHOVE KOCKE, ŠTRUKLJI IZ EKO SKUTE*-LP Z RJAVIM SLADKORJEM IN DROBTINICAMI, ČEŽANA
Petek, 23. 11. 2018  POSEBNA PIŠČANČJA SALAMA, REZINA KUMARICE, BELA BOMBETA S SEZAMOM, LIMONIN SIRUP, SADJE PEČEN FILE LOSOSA, PIRE KROMPIR, BROKOLI IN CVETAČA (TOPLA PRILOGA)

 

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 26. 11. 2018 DOMAČA MAKOVKA, SKUTA S PODLOŽENIM SADJEM, SADJE PIŠČANČJA OBARA, (KRUH), ČOKOLADNI PUDING (EKO MLEKO-LP*)
Torek, 27. 11. 2018 MLEČNI NAMAZ S SONČNIČNIMI SEMENI IN ZELENJAVO, RŽEN KRUH, KAKAV, SADJE PURANJI FILE V SEZAMOVI SKORJICI, KORENČKOV PIRE KROMPIR,  ZELJNA SOLATA S FIŽOLOM; Z BUČNIM OLJEM
Sreda, 28. 11. 2018 BIO BUHTELJ S ČOKOLADO, SADNI ČAJ, SADJE LAZANJA (GOVEDINA), KISLO ZELJE
Četrtek, 29. 11. 2018 MILJONSKA JUHA, OVSENI KRUH, SADJE RIBJI POLPET, PEČEN KROMPIR, MEŠANA  SOLATA (ZELENA S., ZELJE, RDEČI RADIČ) /1-2: PIRE KROMPIR Z BUČKAMI/
Petek, 30. 11. 2018 SUHA DOMAČA SALAMA, REZINA KUMARICE, ČRNA REZANA ŽEMLJA, PLANINSKI ČAJ Z LIMONO, SADJE LOŠKA ENOLONČNICA (KISLA REPA, JEŠPRENJ, FIŽOL; BREZ MESA),  (KRUH), POLNOVREDNO ROŽIČEVO PECIVO Z JABOLKI, KOMPOT

 

 

ŠOLSKA PREHRANA

Pri organizaciji šolske prehrane upoštevamo Zakon o šolski prehrani (Ur.l. RS, št. 3/2013) in Pravila šolske prehrane v Osnovni šoli Jela Janežiča.

Šolska prehrana pomeni organizirano prehrano učencev v dneh, ko poteka pouk v skladu s šolskim koledarjem. Šola za vse učence obvezno organizira malico, učenci se v šoli lahko prijavijo tudi na kosilo. Cena prehrane za šolsko leto 2016/17: malica stane 0,80 EUR in kosilo 2,30 EUR. Plačilo je po položnici.

MALICA poteka v učilnicah od 9.20 do 9.40. Malico prineseta dežurna učenca, jo razdelita ter ob koncu odmora odneseta posodo v kuhinjo.

KOSILO: Učenci kosijo v prisotnosti strokovnega delavca v jedilnici Dijaškega doma. Ta je zadolžen tudi za spremstvo do jedilnice. Kosilo za PPVI traja od 12.30 do 13.15, za NIS pa od 13.00 do 13.45. Kosila za učence s težko in težjo motnjo ter za določene druge učence so pripeljana v šolo in razdeljena v razredu.

V skladu z odločbami Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih financ subvencioniranje šolske prehrane ureja pristojni center za socialno delo. Glede na Zakon za uravnoteženje javnih financ od 1.9.2012 dalje učencem splošna subvencija za malico ne pripada več avtomatično, temveč se subvencionira samo socialno najbolj ogroženim. Vse subvencioniranje šolske prehrane ureja center za socialno delo.

Prijavo na šolsko prehrano oddajo starši v mesecu juniju za prihodnje šolsko leto ali kadarkoli med šolskim letom. Prijava se vloži na obrazcu Prijava učenca na šolsko prehrano, ki ga dobite tudi v šoli, in se hrani do konca šolskega leta. Šolsko prehrano se lahko kadarkoli prekliče.

Dolžnosti učenca oziroma staršev, ki nastopijo z oddajo prijave:

– spoštovanje pravil šolske prehrane,

– plačevanje prispevkov,

– pravočasno odjavljanje obrokov,

– če se obroka pravočasno ne odjavi, starši kljub subvenciji plačajo polno ceno obroka

– sporočanje sprememb (v roku 30 dni).

ODJAVA MALICE IN KOSILA

Malico odjavljajo starši s telefonskim sporočilom v tajništvo. Malica in kosilo se lahko odjavita in sicer do 7:30 tekočega dne v PP na telefon 04 506 14 13 ali v tajništvo 04 506 14 11. Za en dan prej pa se prehrana odjavlja v tajništvu šole na telefon 04 506 14 11 do 13.00.

Učenci, ki so od pouka odsotni zaradi aktivnosti, ki potekajo v imenu šole, so odjavljeni s strani šole (npr. športna, kulturna in druga tekmovanja ter srečanja).

Če obrok ni pravočasno odjavljen, se plača polna cena obroka, to velja tudi v primeru subvencionirane šolske prehrane.  

Naročen obrok, ki ni bil prevzet, smiselno razdelimo med ostale učence.

ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ŠOLSKO PREHRANO

Šola med učenci in njihovimi starši v obliki ankete enkrat letno preverja zadovoljstvo s šolsko prehrano. V mesecu aprilu 2013 so učenci skupaj s starši reševali anketo o zadovoljstvu s šolsko prehrano. Rezultate ankete si lahko ogledate tukaj.

Še naprej se bomo trudili zagotavljati zdrave, polnovredne in kvalitetne obroke.