Skoči na glavno vsebino

21.4.2022 je na naši šoli potekalo državno računalniško tekmovanje, ki sta ga organizirali ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije) in OŠ Jela Janežiča. Tekmovanje spada v okvir Festivala inovativnih tehnologij in združuje računalniško tekmovanje za NIS “Z računalniki skozi okna” (letos 22. leto) in računalniško tekmovanje za PP “Z miško v svet” (letos 15.leto).

15 tekmovalcev iz vse Slovenije se je najprej pomerilo v nalogah iz QR kod in Powerpointa, nato so pa odšli na kegljanje v športno dvorano Poden.

Na zaključni prireditvi so prisluhnili govorom ravnateljice mag. Marjete Šmid, glavnemu tajniku  ZOTKS g.Jožefu Školču in podžupanu Medvod g. Ivu Repu. Za glasbeni vložek sta poskrbela Barja Drnovšek in Bojan Cvetrežnik, člana skupine Terrafolk. Sledil je najbolj pričakovan trenutek – razglasitev rezultatov in podelitev nagrad in na ponovno snidenje čez eno leto.

Rezultati “Z računalniki skozi okna”

1. mesto Tatjana Kurinčič Osnovna šola Franceta Bevka Tolmin
2. mesto Marcel Vončina Osnovna šola Glazija
3. mesto Anže Legat Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice

 

rezultati “Z miško v svet”

1. mesto David Bratić Osnovna šola Dragotina Ketteja Novo mesto
2. mesto Ivan Stojkovski Osnovna šola Roje Domžale
3. mesto Natalija Kejžar Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice

 

Zahvala gre tudi našim sponzorjem:

  • OŠ Jela Janežiča, Škofja Loka
  • ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije)
  • Zavod za šport Škofja Loka
  • občinam ustanoviteljicam: občina Gorenja vas – Poljane, občina Medvode, občina Škofja Loka, občina Železniki, občina Žiri
(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost